Persoonlijk, vrolijk en inhoudelijk sterk
Communicatie moet nauw aansluiten bij de drijfveren van de organisatie. Daarom hecht ik aan persoonlijk contact en zal ik stevig doorvragen op wat je precies wilt en waarom. Dat levert vaak mooie gesprekken en verrassende inzichten op.
Ik houd van mooie woorden, maar niet van gebakken lucht. Daarom denk ik inhoudelijk, kritisch en constructief met je mee, zowel op de inhoud als in het proces van je project.
Daarbij breng ik een vrolijke grondhouding mee. Gewoon, omdat een goed verhaal of een gekke vergissing mensen verbindt en het leven opfleurt.
Ik wil bijdragen aan een rechtvaardige en duurzame wereld.
Waarom ik doe wat ik doe
Eigenlijk wil ik gewoon wereldvrede en een duurzame aarde – niks mis met een beetje idealisme toch? Daarom ging ik ontwikkelingssociologie studeren aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Naast bescheidenheid over mijn rol op het wereldtoneel heb ik daar vooral geleerd dat je bij veranderingen alle betrokkenen moet betrekken. De ‘bottom-up approach’ heette dat, kort samengevat: ‘zitten en praten’.
Twintig jaar later, tijdens mijn studie Communication and Leadership aan de Quadriga University in Berlijn, vond ik een vergelijkbare benadering terug in management- en communicatietheorie. Nu heet het stakeholder management.
Als je samen vooruit wilt, moet je naar elkaar luisteren. Geen hogere wiskunde, maar wel een blijvende uitdaging voor mensen, organisaties en de samenleving als geheel.
Wereldvrede is misschien wat al te ambitieus – ik ben inmiddels wat naïviteit kwijt. Maar mijn idealisme staat nog recht overeind. Mijn kennis, ervaring en talent op het gebied van communicatie en tekstschrijven zet ik daarom graag in voor een rechtvaardige en duurzame wereld.
Zelf idealistisch geboren (beetje nature, beetje nurture, denk ik) heb ik de nodige ervaring met teleurstellingen. Teleurstelling in organisaties, in leidinggevenden en in mensen die misbruik maken van de goedheid van anderen. In mijzelf ook, in mijn eigen onvermogen om altijd de juiste keuzes te maken of het belang van de ander boven dat van mezelf te stellen.
Joh! Ik ben blijkbaar heel menselijk. Net als iedereen. En met z’n allen moeten we toch een manier vinden om deze wereld leefbaar te houden, voor ons en voor degenen na ons.
Als ik dan zie wat er tegenwoordig gebeurt aan duurzame en sociale initiatieven, is het gelukkig snel voorbij met het cynisme en voeg ik me graag bij zoveel anderen die bij willen dragen aan een betere wereld.
Dat is niet zomaar gefikst – anders was het natuurlijk allang geregeld. Het is een zoektocht naar hoe het beter kan. Mee zoeken en meedenken is mijn manier om deel uit te maken van de oplossing.
Samen zoeken naar een betere wereld en deel uitmaken van de oplossing.
Meant to be :).
Nadenken en schrijven,
dat heeft er altijd al ingezeten.
Mijn achtergrond
Tijdens mijn studie heb ik me vooral verdiept in hulpverlening aan vluchtelingen wereldwijd, o.a. met een onderzoek in Laos naar reïntegratie van terugkerende vluchtelingen. Na mijn studie heb ik als informatiespecialist voor VluchtelingenWerk Rijnmond gewerkt en toen negen jaar bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst – waar ik onder andere de Minister adviseerde over politiek- en publiciteitsgevoelige asielzaken.
Daar ontdekte ik hoe leuk ik het vind om goed te schrijven – en hoeveel verschil het kan maken om goed te formuleren en goed uit te leggen – en begon ik aanvullende journalistieke cursussen te doen. Mijn kennis van vluchtelingenvraagstukken en mijn talent voor schrijven vielen goed samen in mijn functie als communicatie-coördinator bij ZOA.
Van 2016 tot begin 2018 heb ik samen met mijn man een camping in Spanje gerund – een kleine side step, maar nooit spijt van gehad. Ook dat past bij me – van de gebaande paden, niet bang voor avontuur en in dit geval er al doende achter komen dat ik toch beter op m’n plek ben als communicatiekracht binnen een team.
Terug in Nederland begon het Connect Communicatie-avontuur, waarbij ik nog elke dag leer en geniet van samenwerken met mensen die ook willen bijdragen aan een betere wereld.